Sprejem reprezentantov na Koroškem

Potem ko je slovenska novinarska reprezentanca letos v francoskem Val d’Arlyju osvojila rekordnih 18 kolajn in bila tako najuspešnejša ekipa tega zimskega srečanja, ji je 11. maja županja Črne na Koroškem Romana Lesjak priredila poseben sprejem.

Tako kot že na poti v Francijo tudi tokrat ni šlo brez navigacijskih zapletov: Maži, Tiča, Darja in Aljanca so se namreč, misleč, da Koroška že ima 3. os, po avtocesti odpeljali vse do Slovenske Bistrice, kjer so naposled le ugotovili, da se peljejo proti Ptuju in nato obrnili proti Črni.

Po sprejemu v Črni in ogledu olimpijskega muzeja, v katerem iz neznanih razlogov ni lovorik članice Scij Slovenija Petre Lesjak Tušek, so se reprezentanti premaknili na Lesjakovo domačijo v Podpeco ali po domače Haleno.

Prvotni program srečanja je predvideval vzpon na Peco, a je tega zaradi zimskih razmer nadomestil pohod na Pikovo, ki ga je vodil gospodar Rajko. (Gostiteljica Petra namreč še ni povsem okrevala od poškodbe, ki jo je staknila na smučanju v Franciji, zato ni mogla z nami.)

Čeprav je bil vzpon po višinskih metrih precej manjši kot na Peco, pa sploh ni bil tako enostaven, saj je bilo treba med potjo skozi vas premagovati različne tekoče ovire. Med osvajanjem ene od teh ovir smo se znašli pod mogočno lipo in domačini so nam razkrili, da je to taprava Najevska lipa. Tista označena v dolini je menda lažna ter namenjena le turistom in politikom, smo izvedeli neuradno.

Po vseh naporih smo se o vrnitvi na Lesjakovo domačijo podprli z dobrotami, ki nam jih se spekel soprog gostiteljice in se odžejali z bogato ponudbo, ki smo jo našli v kevdrih. 

Del ekipe je zaradi svetih in manj svetih obveznosti zvečer zapustil Lesjakovo domačijo, drugi smo prenočili in se drugo jutro podali novim zmagam naproti. Tiste, ki so v te lepe hribovske kraje zašli prvič, je Koroška tako navdušila, da so že napovedali podporo 3. razvojni osi.

Spisala reprezentantka Maja