Veleslalom, kolajne, pražen krompir in valentinova žurka

 V Kranjski Gori se je zaključilo 53. državno srečanje (29. v samostojni Sloveniji) novinarjev smučarjev.

Po uspešno izpeljani četrtkovi tekmi v smučarskih tekih so se novinarji v petek pomerili še v veleslalomu.

Čeprav zima v Kranjski Gori, tako kot na številnih smučiščih po Evropi, letos sploh ni pokazala svojih zob, so se Kranjskogorci izkazali z odlično pripravo smučarske proge, ki se je ne bi sramovala niti dekleta, ki so se dan kasneje za Zlato lisico pomerile v sosednjem Podkornu, kamor so tekmovanje preselili zaradi slabih razmer v Mariboru.

Po tekmi smo se novinarji okrepčali s praženim krompirjem, sledila je podelitev kolajn, kjer je direktor tekmovanja Darko Koren šampionom okoli vratu pomotoma obesil medalje za kombinacijo namesto za veleslalom. Živemu človeku se pač vse zgodi, toda to pravzaprav nikogar ni kaj dosti motilo. 

UVRSTITVE NA TEKMI V VELESLALOMU

SUPER VETERANKE 
1. Barbra Jermann
2. Marjeta Šoštarič
3. Darja Groznik

VETERANKE
1. Maja Roš Kanelopullos
2. Maja Grgič
3. Petra Lesjak Tušek

ČLANICE
1. Nina Brus
2. Svetla Božičnik
3. Urška Polanc

ZIMZELENI
1. Gregor Pucelj
2. Darko Koren
3. Rado Časl

SUPER VETERANI
1. Iztok Škofic
2. Bojan Glavič
3. Franci Ferjančič

VETERANI
1. Tomaž Okorn
2. Boštjan Okorn
3. Aljoša Peršak

ČLANI
1. Voranc Vogel
2. David Jug
3. Matej Vončina

GOSTI
1. Stanislav Rozman
2. Željko Bukša
3. Danijel Popović

 

Dogajanje na strmini in pod njo je v objektiv svojega telefona mojstrsko ujel Gregor Pucelj.

Je pa bilo zaradi debate o neuspeli kandidaturi Slovenije, ki je želela 2021 v Kranjski Gori organizirati svetovno srečanje, zelo napeto dan pred tem na skupščini društva.

Člani smo se po več kot uri razprave poenotili, da je treba zaradi izjemno nekolegialne poteze Kazahstana, ki je kandidaturo za izvedbo srečanja vložil tako rekoč pet pred dvanajsto, še bolj pa zaradi vloge, ki jo je pri tem igral predsednik mednarodnega SCIJ Frederick Wallace (ta je Slovenijo več let prosil in moledoval, naj vendarle prevzame odgovornost in organizira srečanje, nato pa letos v Roza Kutorju v zakulisju lobiral proti nam) odločno ukrepati.

Sprejeli smo sklep, da bo SCIJ Slovenija mednarodnemu odboru SCIJ poslal protestno pismo, v katerem bomo člane pozvali, naj v prihodnje preprečijo tovrstne scenarije, ki niso v duhu SCIJ in škodijo organizaciji. Pismo, v katerem bomo zahtevali tudi odstop predsednika Fredericka Wallaca, bomo poslali tudi vsem državam članicam. Glede na odziv mednarodnega odbora SCIJ se bo Slovenija odločala o prihodnjih udeležbah na mednarodnih srečanjih.

Petkov valentinov večer se je zaključil s slavnostno podelitvijo kombinacijskih kolajn (no, zaradi že omenjenega zapleta, s(m)o se šampioni okitili z veleslalomskimi medaljami in tudi tokrat nihče ni ugovarjal) ter se nadaljeval z žurko, ki nam jo je pomagal na noge postaviti ansambel.

V hotelsko preddverje so ga za zaljubljence pripeljali hotelirji, pa se je izkazalo, da so bili glavno občinstvo zabave željni novinarji. Nemara niti člana ansambla niti hotelski usulžbenci niso pričakovali takšnega odziva.